Снимка pixabayОще една кланица в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия се превърна в огнище на COVID-19. Премиерът на

...
Снимка pixabayОще една кланица в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия се превърна в огнище на COVID-19. Премиерът на
Коментари Харесай

Германия обвини българи за ново огнище на коронавирус

Снимка pixabay

Още една кланица в немската провинция Северен Рейн-Вестфалия се трансформира в огнище на COVID-19. Премиерът на провинцията упрекна българските и румънските работници за експлоадирането на болестта. Все още не е ясно дали наши сънародници са измежду инфектираните, съобщава  Bulgaria ON AIR.

Заразата е тръгнала от месопреработвателен цех в град Реда-Виденбрюк. Над 650 от чиновниците на компанията са дали положителна проба за COVID-19.

7000 души са сложени под карантина. Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Армин Лашет, упрекна служащите от България и Румъния за новите случаи.

По думите му те, а не облекчаването на ограниченията в страната, са повода за разпространяването на вируса.

" Румънци и българи са влезнали в страната и вирусът е пристигнал оттова. Това ще се случи навсякъде. На територията на цяла Германия работят сходни правила ", съобщи министър председателят Лашет.

Той обоснова думите си с различен сходен случай от последните дни. Става въпрос за компания за произвеждане на аспержи в Бавария, в която още веднъж работят източноевропейци. 95 от служителите са дали с позитивни проби за Коронавирус 19.

По-късно министър председателят на провинция Северен Рейн-Вестфалия съобщи, че условията на труд и претъпканите квартири, в които са принудени да живеят хората, също са съдействали за огромния брой инфектирани.

Властите са затворили детски градини и учебни заведения. Мерки са подхванати и по повод на месопреработвателния завод.

Това не е първата касапница в Германия с неочакван взрив на инфектирани. През предишния месец месопреработвателен цех в Косфелд се трансформира в огнище. В него също работят най-вече хора от Източна Европа. Тогава още веднъж бе подложен въпросът за тежките условия, в които чужденците работят и живеят. Жители на Косфелд даже стачкуваха против практиките на компанията.

Очаква се тази събота да се организира проява и против завода в град Реда-Виденбрюк.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР